You are currently viewing AVANTURA 4  “ŠTIROVNIČKA IGRAONICA”

"ŠTIROVNIČKA IGRAONICA"

AVANTURA 4

U 10h okupljanje na Međuvršje.

Kroz istočnu šumovitu stranu Štirovnika idemo ka istočnom klancu, do njegove prve trećine, a onda nekom našom planinarskom rutom “Gelender”eksponiranom lijevom stranom do pred vrh Štirovnika, đe se nalazi jama koju smo nazvali “Igraonica”. A zašto Igraonica? Jama je duboka 12m, prečnika 8x2m i u njoj smo izvodili prve abseile(spuštanje niz uže), i penjali manji smjer u zapadnoj stjenovitoj strani.

 Tako da će jama poslije planinarenja, učesnicima biti posebno interesantna i zabavna. U njoj ćemo izvoditi abseil, (spuštanje niz uže), a izlazak se može izvesti penjanjem smjera “Igraonica” ili lakšim dijelom na kojem će učesnici takođe biti osigurani.

 

Poslije kraće pauze i osvježenja uz kafu ili čaj, planinarimo do vrha Štirovnika, a sa vrha biramo rutu povratka. Obično je to istom rutom kojom smo se i popeli. Kod jame Igraonica, na izuzetno lijepom vidikovcu spremamo nešto hrane.

 Poslije duže pauze nastavljamo sa spuštanjem prema klancu, ali na pola puta nailazimo na strmu liticu 60m visine niz koju izvodimo abseil(spuštanjem niz uže), što je ujedno I najekstremniji dio avanture..

Poslije 6h avanture preko strmog šumovitog terena stižemo na Međuvršje đe smo parkirali auta auta.

Ova avantura je ispunjena raznovrsnošću, od lagane šetnje lovćenskim pristupačnim i nepristupačnim predjelima, do ekstremnog sadržaja svojstvenih alpinizmu, planinarenju i speleologiji, koje izazivaju nalet adrenalina u organizmu, što ujedno avanturu čini drugačijom. Ubijeđen sam da ćete se poslije ove avanture narednih par dana osjećati sjajno, jer znam iz svog iskustva prije desetak godina kako je na nas uticalo.

Na aučesnicima je da ponesu sa sobom manji ruksak oko 20-25l zapremine, u njemu rezervnu majicu ili aktivni veš. Ako je hladnije rukavice i kapu, 1l  vode, čokoladicu 50g ili neko voće.

Da budu odjeveni shodno vremenskim prilikama kakve budu tog dana, i obavezno duboke cipele za planinarenje, to jet gojzerice.

Ostalu opremu za ovu avanturu mi ćemo obezbijediti, a to je: kaciga, alpinistički pojas, užad i sve drugo što je potrebno.

Stepen zahtjevnosti avanture u psihofizičkom smislu za učesnike, na skali od 1-10, je 5,5.

Učesnici će poslije svake avanture dobiti namontirani video snimak i fotografije najinteresntnijih detalja

Sve navedene avanture predvodiće iskusni vodiči, koji ujedno vode kanjoning avanture već 7 godina u 8 crnogorskih kanjona, a to su: Vuk, Dejan i Rajko Popović

Avanturu osmislio

Predsjednik Sportkog Alpinističkog kluba

“Slobodni penjači-Cetinje”

Rajko Popović

Za sve dodatne informacije mozete nas kontaktirati na :

Mail: slobodnipenjaci.cetinje@gmail.com

Fb: Slobodni penjači Cetinje-Alpinistički klub

Ig: slobodni_penjaci_adventure

Web: slobodnipenjaci.com

Tel: +382 67 432 409 Dejan

         +382 67 396 957 Vuk

Rezervacija
Book now

+382 67 432 409
+382 67 396 957

kontakt