PONUDA EKSTREMNIH

AVANTURA NA LOVĆENU

PONUDA 10 EKSTREMNIH AVANTURA NA LOVĆENU – ALPINISTIČKI KLUB “SLOBODNI PENJAČI-CETINJE”

Došli smo na ideju da pokrenemo neku sasvim novu komercijalnu avanturističku ponudu na Lovćenu.
Radi se o jednodnevnoj planinskoj avanturi sa ekstremnim-adrenalinskim sadržajem. Planina Lovćen se nalazi u centralnom dijelu najnaseljenijih gradova Crne Gore, te stoga i pristupačna za jednodnevne avanture koje bi sa svojim raznovrsnim sadržajem bile nešto sasvim novo kod nas.
Avanture se sastoje od klasičnog planinarenja do lokacije na kojoj se izvode adrenalinske aktivnosti, svojstvene planinarstvu, alpinizmu, speleologiji i tehnikama vojnih specijalnih jedinica.
U svakoj avanturi poslije fizičke aktivnosti zastupljeno je uživanje na nekom od mnoštvo prelijepih vidikovaca (po čemu je Lovćen neprevaziđen), uz malo hrane pripremljene na nama znan način, kafe ili čaja, suton i puno dobre energije kakva se samo na tim masivima može osjetiti.
U ponudi je 10 različitih avantura. Svaka avantura je detaljno opisana na našem veb sajtu i prikazana fotografijama.
Avanture od ekstremnog sadržaja čini sljedeće: spuštanje niz uže (abseil) na raznim lokacijama, spuštanje u nekoj od mnogobrojnih jama na Lovćenu (manje dubine), penjanje uz uže speleološkom tehnikom, ulazak u neku od malobrojnih pećina na Lovćenu, prelazak preko užeta nad klancom dubine 40m tehnikom vojnih specijalnih jedinica, sportsko penjanje na prirodnim stijenama koje smo opremili na tri lokacije na Lovćenu i Njegušima, penjanje lakšeg alpinističkog smjera u istočnim stijenama Štirovnika, demonstriranje osnovnih tehnika preživljavanja u prirodi, postavljanje bivaka u raznim prilikama, orijentacija u prirodi, edukacija i opšti bonton u prirodi i na planini, prije svega mnogo dobre energije i uživanja, skretanje misli sa svakodnevnog brzog tempa života današnjice…Biće to neki vid pokretne meditacije, kada razmišljte samo o datoj aktivnosti. Ponavljam, da je za početak 10 avantura u ponudi na različitim lokacijama, sa različitim sadržajem, od onih laganih-manje zahtjevnih psihofizički, do onih srednje zahtjevnih. Naravno biće tu po vašoj želji da kreirate kakvu biste avanturu željeli proći. Tokom ljeta biće i neke rekretivne šetnje kroz prirodu, planinarenje lovćenskim vrhovima, za one koji žele samo laganu šetnju i uživanje u istoj.
Avanture se organizuju svakog vikenda, subotom i neđeljom. Ako imate grupu od minimum 4 osobe, turu možemo organizovati i radnim danima, kao i izbor avanture po vašoj želji.
Za sve informacije možete nas kontaktirati pored Web sajta, preko društvenih mreža Facebook stranice-Slobodni penjači-Cetiinje Alpinistički klub, Instagram stranici Slobodni penjaci Cetinje ili na brojeve telefona: 067 432 409 Dejan, 067 396 957 Vuk.

Cijene ovih jednodnevnih avantura su dosta povoljne!

Avanture vode isti vodiči koji vode kanjonig ture već 7 godina kroz 8 crnogorskih kanjona, koji su ujedno i osnivači Alpinističkog kluba “Slobodni penjači-Cetinje” ,a to su: Rajko, Dejan i Vuk Popović

Učesnici će poslije svake avanture dobiti namontirani video snimak i fotografije najinteresntnijih detalja.

Sve ove avanture prolazio sam sa mojim sinovima prije desetak godina i dobro znam što su nama značile u tim počecima, koliko smo dobre energije iz svega toga crpili, osjetili moć sadašnjeg trenutka na svakoj od njih, a to je da potpuno skrenete misli sa svakodnevnice i prepuštite se čarima avanture, prirode i adrenalina. Još jedna pozitivna stvar,  dok traje avantura i boravak u prirodi, mnogo više tema za razgovoir i inspiracije ima u tom planinskom okruženju nego li u gradu kod kuće ili slično. U tim avanturama postajete jači i ambiciozniji ,dobijate mnogo više samopoštovanja i samopouzdanja za sve u životu, a oplemeni vas da samo imate lijepe misli, slike i planove u životu, da kažete, život je lijep!

Rajko

AVANTURA 3 “PRELAZAK KLANCA”

“PRELAZAK KLANCA SAS” AVANTURA 3                                     Lokacija LOVĆEN-Istočno od vrha Trešetenik-Viline grede-Klanac “Sas” Mjesto okupljanja Ivanova…

SAZNAJ VIŠE