You are currently viewing AVANTURA BR6  “MILOŠEVA PEĆINA”

"MILOŠEVA PEĆINA"

AVANTURA 6

Lokacija LOVĆEN-Istočno u podnožju Jezerskog vrha

 

Okupljanje na Bukovicu, iznad sela Njeguši, pored čuvene kafane “Kod Pera na Bukovicu” u 10h.

Avantura će biti u kombinaciji planinarenja i spelologije.

U 10h sa svom potrebnom opremom krećemo pješaka starim kolskim putem u pravcu sela Trešnja. Na pola puta svratićemo do starog izvorišta koje je sagrađeno prije 150god.

 Okrijepit se svježom planinskom vodom, onda nastaviti u pravcu sela Trešnja. Prije samog sela skrenućemo desno nepredviđenim putem do Miloševe pećine čiji ulaz nije lako uočiti, ako već ranije nijeste obilazili ovu skrivenu pećinu u kojoj preovlađuju horizontalni sifoni i dvorane. Za razliku od mnoštvo jama i speloloških objekata na Lovćenu, đe dominiraju vertikalni sifoni, galerije i prolazi dublje u unutrašnjost. U Miloševoj pećini pored horizontalnog dijela ima i nešto vertikalnih detalja za spuštanjem niz uže, što dodatno avanturu čini uzbudljivijom.

Po dolasku ispred pećine, pravimo pauzu uz kafu ili čaj. Pripremamo potrebnu opremu i ulazimo u pećinu sa svom potrebnom opremom.

U pećini se zadržavamo 2h. Obilazimo sve njene hodnike dvorane, skrivene kutke i zavlačimo se do kraja pećine.

Kda se završi obilazak, ispred pećine u bukovoj šumi pravimo dužu pauzu i okrepljujemo se hranom koju smo ponije sa sobom.

Poslije 6-7h druženja sa prirodom, krećemo istim putem u pravcu Bukovice đe smo ostavili auta.

Ova avantura je ispunjena raznovrsnošću, od lagane šetnje lovćenskim pristupačnim i nepristupačnim predjelima, do lakše speleološke aktivnosti, što avanturu čini uzbudljivijom.

Na aučesnicima je da ponesu sa sobom manji ruksak oko 20-25l zapremine, u njemu rezervnu majicu ili aktivni veš. Ako je hladnije rukavice i kapu, 1l  vode, neko voće i čokoladicu 50g. Da budu odjeveni shodno vremenskim prilikama kakve budu tog dana, i obavezno duboke cipele za planinarenje, to jest gojzerice.

Ostalu opremu za ovu avanturu mi ćemo obezbijediti, a to je atestirana oprema u koju spada: kaciga, čeona lampa, alpinistički pojas, užad i sve drugo što je potrebno.

Stepen zahtjevnosti avanture u psihofizičkom smislu za učesnike, na skali od 1-10, je 4.

Učesnici će poslije svake avanture dobiti namontirani video snimak i fotografije najinteresntnijih detalja avanture.

Avanturu osmislio

Predsjednik Sportkog Alpinističkog kluba

“Slobodni penjači-Cetinje”

Rajko Popović

Sve navedene avanture predvodiće iskusni vodiči, koji ujedno vode kanjoning avanture već 7 godina u 8 crnogorskih kanjona, a to su: Vuk, Dejan i Rajko Popović.

Za sve dodatne informacije mozete nas kontaktirati na :

Mail: slobodnipenjaci.cetinje@gmail.com

Fb: Slobodni penjači Cetinje-Alpinistički klub

Ig: slobodni_penjaci_adventure

Web: slobodnipenjaci.com

Tel: +382 67 432 409 Dejan

         +382 67 396 957 Vuk

Rezervacija
Book now

+382 67 432 409
+382 67 396 957

kontakt