O NAMA

O NAMA

Dobra energija, plemenitost i takmičenje sa samim sobom.

NAŠA ISTORIJA

Klub je registrovan 2015, mada pod tim nazivom aktivni smo od 2013god. U tih 10 godina bilo je mnogo aktivnosti u alpinizmu, kanjoningu, speleologiji, snowbordingu i planinarstvu uopšte…

Neki značajniji uspjesi kluba su sljedeći: Uspon na Mont Blanc (4809mnm) 2015god, Matterhorn Lion Ridge (4478mnm) 2016, dva pokušaja The North face Eiger-a 2017. i 2018. godine do 3100mnm, Monch (4108mnm) 2018. godine, ali od svih poduhvata smatramo da je naš najveći uspjeh penjanje alpinističkih smjerova u suvoj i zaleđenoj stijeni. Do sad smo ispeli preko 150 alpinističkih smjerova u suvoj i zaleđenoj stijeni u dužini od 70-1200m, rangova od IV-VIII, od toga prvenstvenih 50. Većinu naših avantura zabilježili smo go pro kamerama i namontirani materijal objavili na YouTube-u kanalu pod imenom Rajko Popović. Nekoliko naših filmova osvojili su nagrade na međunarodnim filmskim festivalima planinarskog i avanturističkog filma.

Klub je nastao iz čiste ljubavi i entuzijazma prema prirodi i avanturi. Kako godine prolaze sve je veća težnja da što više promovišemo prirodne ljepote svoje zemlje i njene skrivene dragulje, kroz razne aktivnosti u prirodi. 

Sve dosadašnje akcije, ekspedicije, avanture i svu potrebnu opremu finansirao sam lično, sve do 2021 godine kada smo počeli da dobijamo sredstva u vidu sufinansiranja od sekretarijata za sport, jednom godišnje, koja nas i sleduju. 

moto kluba

Moto našeg ekstremnog bavljenja alpinizmom i svih pratećih aktivnosti je dobra energija, plemenitost i takmičenje sa samim sobom.

NAŠ

TIM

Tim “Slobodnih penjača” čini 7 aktivnih članova, dok desetak članova povremeno se uključe u aktivnosti kluba.

RAJKO POPOVIĆ

PREDSJEDNIK KLUBA

VUK POPOVIĆ

SEKRETAR KLUBA

DEJAN POPOVIĆ

PODPREDSJEDNIK KLUBA

MARKO KRIVOKAPIĆ

TRENER PLANINSKOG TRČANJA

MARKO JANKOVIĆ

ČLAN KLUBA

strane

kontakt

Social Media