You are currently viewing AVANTURA BR 8  “BABLJAČKI LAVIRINT”

"BABLJAČKI LAVIRINT"

AVANTURA 8

Lokacija-LOVĆEN-Jugozapadno u podnožju Babljaka

 

Mjesto okupljanja na Ivanovim koritima, kod Hotela Ivanov konak u 10h.

Odakle pješačenjem započinjemo avanturu, u pravcu sela Dolovi pa dalje u jugozapadnom dijelu Bbljaka, nekih 2km. Tačnije do našeg penjališta Babljački lavirint, đe nas čeka sijaset adrenalinskih aktivnosti. Od sportskog penjanja smjerova na prirodnoj stijeni, abseila(spuštanjem niz uže u škrapu 40m), do prelaska preko užeta na horizontalnom utegnutom užetu tehnikom specijalnih vojnih jedinica.

Skupina krečnjačkih stijena nalik spiralnoj škrapi, sa dosta vertikalnih stjenovitih zidova u lavirintu škrape, omogućilo nam je da opremimo izuzetno dobro penjalište na Lovćenu koji je oskudan sa vertikalnim kompaktnim stijenama za sporstko penjanje.

Ova avantura sadrži najviše avanturističke ponude u smislu adrenalinskog sadržaja. A po završetku tih aktivnosti, odlazimo 150m na drugoj lokaciji “Panorama”, đe takođe imamo dva smjera za sportsko penjanje, ali ne odlazimo tamo da penjemo, već da uživamo u pogledu sa jednog od najljepših vidikovaca na Lovćenu, đe ćemo spremiti nešto hrane i uživati uz kafu ili čaj dok posmatramo zalazak sunca i sabiramo utiske od prethodne adrenalinske akcije.

Poslije 6h druženja sa planinom, vrćamo se pješaka austrougarskim putem u pravcu sela Dolovi, a onda dalje do Ivanovih korita đe smo ostavili auta.

Ova avantura je ispunjena raznovrsnošću, od lagane šetnje lovćenskim pristupačnim i nepristupačnim predjelima, do ekstremnog sadržaja alpinističkih tehnika koje izazivaju nalet adrenalina u organizmu, što ujedno avanturu čini drugačijom. Ubijeđen sam da ćete se poslije ove avanture narednih par dana osjećati sjajno.

Na aučesnicima je da ponesu sa sobom manji ruksak oko 20-25l zapremine, u njemu rezervnu majicu ili aktivni veš. Ako je hladnije rukavice i kapu, 1l  vode i 1 čokoladicu 50g ili neko voće. Da budu odjeveni shodno vremenskim prilikama kakve budu tog dana, i obavezno duboke cipele za planinarenje, to jest gojzerice.

Ostalu opremu za ovu avanturu mi ćemo obezbijediti, a to je atestirana oprema u koju spada: kaciga, alpinistički pojas, užad i sve drugo što je potrebno.

Stepen zahtjevnosti avanture u psihofizičkom smislu za učesnike, na skali od 1-10, je 5.

Učesnici će poslije svake avanture dobiti namontirani video snimak i fotografije najinteresntnijih detalja avanture.

Avanturu osmislio

Predsjednik Sportkog Alpinističkog kluba

“Slobodni penjači-Cetinje”

Rajko Popović

Sve navedene avanture predvodiće iskusni vodiči, koji ujedno vode kanjoning avanture već 7 godina u 8 crnogorskih kanjona, a to su: Vuk, Dejan i Rajko Popović.

Za sve dodatne informacije mozete nas kontaktirati na :

Mail: slobodnipenjaci.cetinje@gmail.com

Fb: Slobodni penjači Cetinje-Alpinistički klub

Ig: slobodni_penjaci_adventure

Web: slobodnipenjaci.com

Tel: +382 67 432 409 Dejan

         +382 67 396 957 Vuk

Rezervacija
Book now

+382 67 432 409
+382 67 396 957

kontakt