You are currently viewing AVANTURA BR 10  “DJEČIJA AVANTURA”

"DJEČIJA AVANTURA"

AVANTURA 10

Lokacija-LOVĆEN-Vjetreni mlinovi

 

U 10h okupljanje na Ivanovim koritima, kod Hotela Ivanov konak.

Ova avantura je osmišljena za uzrast djece od 5-14 godina. I ona se sastoji od: zip lajna, sporstkog penjanja manje prirodne stijene, abseila(spuštanja niz uže na manjoj vertikali), postavljanja kampa i uživanja u prirodi.

Lokacija je idealna za sve navedene aktivnosti. Mjesto đe smo prije desetak godina sa našim prijateljima i njihovim porodicama provodili aktivni odmor u prirodi, koji je na djecu ostavilo poseban utisak.

Za ovu avanturu neophodno je i prisustvo jednog roditelja.

U 10h započinjemo avanturu pješačenjem u pravcu sela Dolovi, a zatim na Vjetrene mlinove odakle se pruža prelijepi panoramni pogled na Jadran, Radanoviće i dio Boko Kotorskog zaliva.

Nekih 70m od Vjetrenih mlinova spuštamo se planinarskom stazom do same lokacije đe ćemo izvoditi navedene aktivnosti. Na tom terenu se nalazi prirodna stijena, manje livade i dio bukove šume. Sve to pogoduje navedenim animacijama, koje će kod djece ništa manje izazvati uzbuđenja adrenalinskog, nego na ostalim avanturama predviđenim za odrasle.

Prva aktivnost će biti sportsko penjane prirodne stijene visine 6m. Djeca će biti potpuno bezbjedna sa alpinističkim pojasom i kacigom, vezana užetom preko sidrišta, koje će osiguravati vodič-instruktor. To je idealna prilika da djeca pokažu svoju motoričku i psihofizičku sposobnost, kao i da osjete adrenalin.

Druga zabavna aktivnost za djecu biće, zip lajn. Na statičko uže 60m dužine imaće priliku da osjete čari zip lajna od tačke a do tačke b, sa visinskom razlikom tek tolikom da bezbjedno stignu sa stijene do livade u bukovoj šumi. Ova aktivnost će posebno izazvati zadovoljstvo kod djece.

Treća aktivnost je da djeci damo šator, da sami postave kamp i ujedno djeci približimo kako to izgleda družiti se sa planinom i prirodom.

Biće tu i nekog osvježenja u hrani i piću, da sav doživljaj bude upotpunjen.

Ova avantura je ispunjena raznovrsnošću, od lagane šetnje lovćenskim pristupačnim i nepristupačnim predjelima, do zabavnog sadržaja alpinističkih tehnika koje izazivaju nalet adrenalina kod djece, što ujedno avanturu čini drugačijom. Ubijeđen sam da će se djeca, a i njihovi roditelji, narednih par dana osjećati sjajno, jer znam iz svog iskustva prije desetak godina kako je na naše mlađe i starije saputnike ostavilo utisak.

Na aučesnicima je da ponesu sa sobom manji ruksak oko 20-25l zapremine, u njemu rezervnu majicu ili aktivni veš. Ako je hladnije rukavice i kapu, 1l  vode, čokoladicu 50g, neku voćku ili sok. Da budu odjeveni shodno vremenskim prilikama kakve budu tog dana, poželjno je duboke cipele za planinarenje, ako ne, mogu i patike.

Ostalu opremu za ovu avanturu mi ćemo obezbijediti, a to je atestirana oprema u koju spada: kaciga, alpinistički pojas, užad i sve drugo što je potrebno.

Stepen zahtjevnosti avanture u psihofizičkom smislu za učesnike, na skali od 1-10, je 3.

Učesnici će poslije svake avanture dobiti namontirani video snimak i fotografije najinteresntnijih detalja avanture.

Sve navedene avanture predvodiće iskusni vodiči, koji ujedno vode kanjoning avanture već 7 godina u 8 crnogorskih kanjona, a to su: Vuk, Dejan i Rajko Popović

Avanturu osmislio

Predsjednik Sportkog Alpinističkog kluba

“Slobodni penjači-Cetinje”

Rajko Popović

Sve navedene avanture predvodiće iskusni vodiči, koji ujedno vode kanjoning avanture već 7 godina u 8 crnogorskih kanjona, a to su: Vuk, Dejan i Rajko Popović.

Za sve dodatne informacije mozete nas kontaktirati na :

Mail: slobodnipenjaci.cetinje@gmail.com

Fb: Slobodni penjači Cetinje-Alpinistički klub

Ig: slobodni_penjaci_adventure

Web: slobodnipenjaci.com

Tel: +382 67 432 409 Dejan

         +382 67 396 957 Vuk

Rezervacija
Book now

+382 67 432 409
+382 67 396 957

kontakt