You are currently viewing AVANTURA 5  “PENJALIŠTE VJETRENI MLINOVI”

"PENJALIŠTE VJETRENI MLINOVI"

AVANTURA 5

Lokacija-LOVĆEN-Vjetreni mlinovi

 

Okupljanje na Ivanovim Koritima, kod Hotela “Ivanov Konak” u 10h.

Avantura započinje koračanjem prečicom kroz bukovu šumu desno od hotela, u pravcu sela Dolovi. Zatim bogazom preko “Vjetrenih mlinova” do istoimenog penjališta, ukupno 45minuta hoda.

Na samom penjalištu isturene krečnjačke vertikalne stijene, sa koje se pruža idealan pogled na Bokokotorski zaliv i Radanoviće, pravimo kratku pauzu uz kafu. A onda slijedi ekstremniji dio aktivnosti, spuštanjem alpinističkom tehnikom niz uže, sa stijene visine 30m.

U podnožju stijene kada se svi spuštimo užadima, prelazimo na sporstko penjanje nekog od 5 opremljenih smjerova. To je inače prva stijena na kojoj smo izbušili, to jest opremili smjerove prije 10god. Ported naznačenih smjerova koji su dosta teški za učesnike koji se prvi put upuštaju u sportsko penjanje prirodne stijene, opremili smo i dva lakša smjera.

Posebno je poželjna za penjanje u ljetnjim uslovima, jer je okrenuta ka sjeveru.

Po završetku penjačke aktivnosti, slijedi najljepši trenutak za opuštanje uz hranu i čaj na jednom od najljepših vidikovaca na Lovćenu.

Poslije 5-6h avanture, slijedi povratak istim putem ili nekim drugim do auta.

Ova avantura je ispunjena raznovrsnošću, od lagane šetnje lovćenskim pristupačnim i nepristupačnim predjelima, do ekstremnog sadržaja svojstvenih alpinizmu, koje izazivaju nalet adrenalina u organizmu, što ujedno avanturu čini drugačijom. Ubijeđen sam da ćete se poslije ove avanture narednih par dana osjećati sjajno, jer je sportsko penjanje neki vid pokretne meditacije, kada ni o čemu ne razmišljate, sem o sljedećem pokretu, uz konstantni naboj adrenalina.

Na aučesnicima je da ponesu sa sobom manji ruksak oko 20-25l zapremine, u njemu rezervnu majicu ili aktivni veš. Ako je hladnije rukavice i kapu, 1l  vode, čokoladicu 50g ili neko voće. Da budu odjeveni shodno vremenskim prilikama kakve budu tog dana, i obavezno duboke cipele za planinarenje, to jet gojzerice.

Ostalu opremu za ovu avanturu mi ćemo obezbijediti, a to je: kaciga, alpinistički pojas, užad, penjačice i sve drugo što je potrebno.

Stepen zahtjevnosti avanture u psihofizičkom smislu za učesnike, na skali od 1-10, je 4.

Učesnici će poslije svake avanture dobiti namontirani video snimak i fotografije najinteresntnijih detalja

Sve navedene avanture predvodiće iskusni vodiči, koji ujedno vode kanjoning avanture već 7 godina u 8 crnogorskih kanjona, a to su: Vuk, Dejan i Rajko Popović

Avanturu osmislio

Predsjednik Sportkog Alpinističkog kluba

“Slobodni penjači-Cetinje”

Rajko Popović

Za sve dodatne informacije mozete nas kontaktirati na :

Mail: slobodnipenjaci.cetinje@gmail.com

Fb: Slobodni penjači Cetinje-Alpinistički klub

Ig: slobodni_penjaci_adventure

Web: slobodnipenjaci.com

Tel: +382 67 432 409 Dejan

         +382 67 396 957 Vuk

Rezervacija
Book now

+382 67 432 409
+382 67 396 957

kontakt