You are currently viewing BOGUTOVSKI KANJON

BOGUTOVSKI

kanjon

Bogutovski kanjon se nalazi u samom kanjonu Morače, to jest Bogutovski potok je jedna od pritoka Morače. Nalazi se na 37km magistralnog puta Podgorica-Kolašin. Skreće se sa magistrale lijevo u mjesto Trmanje.

Dio kanjona kroz koji izvodimo kanjoning turu je dug oko 1000m. Obiluje sa oko 15 vodopada, toliko i prirodnih bazena. Kanjon je duboko u krečnjak urezao Bogutovski potok, tako da se na nekim djelovima kanjona izdižu vertikalne litice sa obije strane visine preko 40m. Kanjon je klasičnog izgleda kako obično izgledaju kanjoni u sjevernom dijelu Crne Gore. Karakteriše ga bistra hladna voda koja je temperature oko 10C. Visinska razlika koju prolazimo kanjoning avanturom je oko 200m.

Plan kanjoning ture je sljedeći:

U 9h čekamo se na 37km magistralnog puta Podgorica-Kolašin, na unaprijed poslatu GPS lokaciju. Na tom mjestu ostavljamo jedno vozilo, a ostalim vozilima idemo 5km u mjesto Trmanje. Đe se presvlačimo I oblačimo neoprenska odijela I svu potrebnu opremu za kanjning avanturu.

Oko 10h odjeveni u opremu za kanjon, krećemo nizbrdo planinarskom stazom nekih 800m do ulaza u kanjon.

U 11h započinjemo kanjoning avanturu. Tura obično traje oko 3h u zavisnosti od broja učesnika.

Za sve učesnike avanture obezbijeđena je sva potrebna oprema (neoprenska odijela 5mm debljine ,  neoprenske čarape 3mm debljine, pojasevi i kacige), slike, namontirani video snimak i usluge vodiča.

Na učesnicima je da ponesu sa sobom flašicu od 500ml vode, kupaće gaće ili kostim i obuću predviđenu za kanjoning avanturu. Poželjno je da to budu duboke cipele (gojzerice) ili patike.

Za bezbjedan prolazak kroz kanjon zadužena su 3 iskusna vodiča koji vode kanjoning ture u 8 crtnogorskih kanjona već 7 godina, koji us ujedno i osnivači Sportskog Alpinističkog kluba “Slobodni penjači-Cetinje”.

Za sve dodatne informacije mozete nas kontaktirati na :

Mail: slobodnipenjaci.cetinje@gmail.com

Fb: Slobodni penjači Cetinje-Alpinistički klub

Ig: slobodni_penjaci_adventure

Web: slobodnipenjaci.com

Tel: +382 67 432 409 Dejan

         +382 67 396 957 Vuk

Rezervacija
Book now

+382 67 432 409
+382 67 396 957

kontakt