You are currently viewing DRENOVŠTICA KANJON

DRENOVŠTICA

kanjon

Kanjon Drenovštice  se nalazi u brdima iznad Budve, tačnije iznad Grblja u mjestu Krapina. Kanjon spada u grupu lakših kanjona za prolazak od ukupno 8 kroz koje vodimo organizovane ture. Veoma je pristupačan jer se nalazi na par kilometara od Budve. Duž cijelog kanjona obasjan je suncem te stoga i temperatura vode je umjerena.

Dio kanjona kroz koji se izvodi kanjoning tura sastoji se od 7 vodopada, još više prirodnih bazena i nekoliko prirodnih tobogana. Taj dio je dug oko 1000m.

Fiziči i tehnički nije previse zahtjevan.

Plan kanjoninga avanture je sljedeći:

10:00h okupljamo se na parking između hotela Park i pomoćnog stadiona FK Mogren. Odakle krećemo autima do mjesta Krapina gdje se nalazi kanjon. Na proširenju tik pored kanjona oblačimo neoprenska odijela i svu potrebnu opremu i oko 11h započinjemo avanturu.

Kanjonin tura traje 2-3h u zavisnosti od broja učesnika.

Po izlasku iz kanjona poslije kraće pauze pješačimo planinarskom stazom iznad kanjona nekih 30min do mjesta đe smo ostavili auta.

Za sve učesnike avanture obezbijeđena je sva potrebna oprema (neoprenska odijela , čarape, pojasevi i kacige), slike, snimci i usluge vodiča.

Na učesnicima je da ponesu sa sobom flašicu od 500ml vode, kupaće gaće ili kostim i obuću predviđenu za kanjoning avanturu. Poželjno je da to budu duboke cipele (gojzerice) ili patike

 

Za bezbjedan prolazak kroz kanjon zadužena su 3 iskusna vodiča koji vode kanjoning ture u 8 crtnogorskih kanjona već 7 godina, koji us ujedno i osnivači Sportskog alpinističkog kluba “Slobodni penjači-Cetinje”.

Za sve dodatne informacije mozete nas kontaktirati na :

Mail: slobodnipenjaci.cetinje@gmail.com

Fb: Slobodni penjači Cetinje-Alpinistički klub

Web: slobodnipenjaci.com

Ig: slobodni_penjaci_adventure

Tel: +382 67 432 409 Dejan

         +382 67 396 957 Vuk

Rezervacija
Book now

+382 67 432 409
+382 67 396 957

kontakt