You are currently viewing KANJON NEVIDIO
DCIM100GOPROGP__3357.JPG

NEVIDIO

kanjon

Kanjon Nevidio je jedan od najposjećenijuh kanjona u Crnoj Gori, kada se misli na avanturu zvnu kanjoning, to jest prolazak duž njegovog najzanimljivijeg toka.

Nalazi se na teritoriji opštine Šavnik. Sam naziv kanjona govori da se radi o veoma skučenom kanjonu  duboko uklesanom u krečnjačke stijene rijekom Male Komarnice. Temperatura vode tokom ljeta je 6 C. Sam kanjon za prolazak nije posebno tehnički zahtjevan, kao što su Međurečki, Grlja, Škurda, Bogutovski… Već podsjeća na prirodni aqva park sa puno brzaka, prirodnih bazena, vodopada, prirodnih tobogana, provlačenja, plivanja, skakanja u vodu itd. Užarija i ostala tehnička oprema skoro da i nije potrebna.

Kada se uzme u obzir cijeli sadržaj u kanjonu, vegetacija, bistra voda, contrast boja, može se reći da je veoma zabavan za prolazak.

Dug je oko 2,3km.

U fizičkom smislu zahtjevnosti za učesnike, spada u grupu najzahtjevijih kanjona od 8 kanjona kroz koje vodimo organizovane ture u Crnoj Gori. Zbog svoje dužine, a pogotovo što se poslije ture moramo vraćati uz brdo skoro 200m visinske razlike i udaljenosti do tačke đe smo ostavili auta 2,5km.

Idealni uslovi za prolazak kroz kanjon Nevidio su od polovine Juna do kraja Septembra.(cijelo ljeto)

 

Plan kanjoning ture je sljedeći:

U 10:30h okupljamo se na parkingu Restorana Jatak. Odakle nastavljamo autima na parking koji je predviđen za posjetioce kanjona Nevidio.

U 11h počinjemo presvlačenje u neoprenska odijela debljine 5,5mm I oblačenje ostale opreme, neoprenskih čarapa, pojaseva I kaciga.

U 11:30h krećemo prema samom ulazu u kanjon. Odakle počinje kanjoning avantura I traje 2-3h, u zavisnosti od broja učesnika.

Na pola kanjona pravimo kratku pauzu uz neko slatko osvježenje, I gutljaj rakija da se malo “ugrijemo” za dalji ptolazak kroz kanjon.

Oko 14h izlazimo iz kanjona, skidamo gornji dio odijela I krećemo pješaka uz brdo uskom planinarskom stazom do odredišta đe smo ostavili auta. Taj dio zna da bude naporan, iz razloga što na sebi imamo mokra odijela, a ujedno i prođe euforija i enrgija poslije uzbudljivog kanjoninga.

14:45h na parking presvlačimo mokra odijela I tu se završava avantura.

U cijenu je uračunata taksa od 12e po osobi, sva potrebna oprema (neoprenska odijela 5,5mm, neop čarape, kaciga, pojas), slike i namontirani video cijele avanture, kao i usluge vodiča.

Na učesnicima je da ponesu sa sobom kupaće gaće ili kostim i obuću predviđenu za kanjoning avanturu. Poželjno je da to budu duboke cipele (gojzerice) ili patike

Za bezbjedan prolazak kroz kanjon zadužena su 3 iskusna vodiča koji vode kanjoning ture u 8 crnogorskih kanjona već 7 godina, koji us ujedno i osnivači Sportskog Alpinističkog kluba “Slobodni penjači-Cetinje”.

Za sve dodatne informacije mozete nas kontaktirati na :

Mail: slobodnipenjaci.cetinje@gmail.com

Fb: Slobodni penjači Cetinje-Alpinistički klub

Ig: slobodni_penjaci_adventure

Web: slobodnipenjaci.com

Tel: +382 67 432 409 Dejan

         +382 67 396 957 Vuk

Rezervacija
Book now

+382 67 432 409
+382 67 396 957

kontakt