You are currently viewing KANJON VRUĆE RIJEKE

VRUĆA RIJEKA

kanjon

Kanjon Vruće rijeke se nalazi u brdima iznad Bra, na južnim obroncima planine Rumije. To je najduži kanjon od svih 8 kanjona kroz koje vodimo organizovane kanjoning ture, dug je 6km. Kanjoning tura se izvodi od sela Gornji Mikulići na 700mnm, pa sve do naselja Bartula na 100mnm, u blizini Starog grada Bara.

Kanjon obiluje sa skoro 100 prirodnih bazena manje I veće površine, isto toliko vodopada od 1-20m visine. Duž cijelog kanjona se prolazi kroz divlju ljepotu netaknute prirode. Voda u kanjonu je dosta topla, jer je kanjon duž cijelog toka okrenut ka jugu I samim tim obasjan suncem. Temperatura vode varira od 12C u početku do 25C u podnožju. Zato I nosi naztiv Vruća Rijeka.

Idealni mjeseci za prolaz ovog kanjona su od kraja marta pa do polovine juna. Tokom ljeta presuši. Opet se mogu ture izvoditi u ranoj jeseni, I to ako napadaju kiše, a to je od druge polovine septembra do početka novembra.

 

Plan kanjoning ture je sljedeći:

U 8h se čekamo na parking opšte bolnice Bar. Odakle autima idemo do naselja Bartula, đe ostavljamo jedno ili dva vozila. A ostalim vozilima se prevozimo do sela Gornji Mikulići, nekih 15km od Bara.

Oko 10h u selo Gornji Mikulići oblačimo neoprenska odijela I svu potrebnu opremu za prolazak kanjona. U nepromočivim ruksacima nosimo po jedan sendvič za sve učesnike I neku čokoladicu, jer pravimo dužu pauzu na pola kanjona. Tura traje 6-8h u zavisnosti od broja učesnika.

U 10:30h ulazimo u kanjon I započinje kanjoning avantura.

Oko 17h trebalo bi da stignemo na cilj, to jest u blizini kampa “Oliva” u naselju Bartula-Bar.

Za sve učesnike avanture obezbijeđena je sva potrebna oprema (neoprenska odijela 5mm debljine ,  neoprenske čarape 3mm debljine, pojasevi i kacige), slike, snimci i usluge vodiča.

Na učesnicima je da ponesu sa sobom flašicu od 500ml vode, kupaće gaće ili kostim i obuću predviđenu za kanjoning avanturu. Poželjno je da to budu duboke cipele (gojzerice) ili patike

Za bezbjedan prolazak kroz kanjon zadužena su 3 iskusna vodiča koji vode kanjoning ture u 8 crtnogorskih kanjona već 7 godina, koji us ujedno i osnivači Sportskog Alpinističkog kluba “Slobodni penjači-Cetinje”.

Za sve dodatne informacije mozete nas kontaktirati na :

Mail: slobodnipenjaci.cetinje@gmail.com

Fb: Slobodni penjači Cetinje-Alpinistički klub

Ig: slobodni_penjaci_adventure

Web: slobodnipenjaci.com

Tel: +382 67 432 409 Dejan

         +382 67 396 957 Vuk

Rezervacija
Book now

+382 67 432 409
+382 67 396 957

kontakt