You are currently viewing MEĐUREČKI KANJON

međurečki

kanjon

Međurečki kanjon je najzanimljiviji kanjon u Crnoj Gori kroz koji se izvodi kanjoning. Međurečki kanjon se nalazi između opštine Bara i Ulcinja i kreće iz sela Međurečje. Kanjon je idealan za prolazak tokom ljeta jer je to jedan od kanjona koji ne presuši tokom tog perioda a geografski je okrenut tako da tokom cijelog kanjona grije sunce. Sama kanjoning avantura kroz ovaj kanjon ne zahtijeva veliku fizičku spremu.

Za sve učesnike avanture obezbijeđena je sva potrebna oprema (neoprenska odijela sa kapuljačom 5.5mm , neoprenske čarape, canyoning pojasevi i kacige), slike, snimci i usluge vodiča.

Plan kanjoning avanture kroz Međurečki kanjon je sledeći:

U 08:30h se okupljamo na ovoj lokaciji i krećemo ka selu Međurečje odakle počinje kanjoning avantura.

09:30h stižemo kod sela Međurečje gdje oblačimo odijela i svu potrbnu opremu. Od mjesta gdje se parkiramo do ulaza u kanjon čeka nas spuštanje markirnom planinarskom stazom.

10:00h stižemo do ulaza u kanjon i odatle počinje avantura. Na samom ulazu u kanjon čeka nas vodopad visine 30m sa kojeg se izvodi absail (spuštanje niz uže) ili zip line.

Ostatak kanjona ne bismo da vam otkrijemo. Već da vam prepuštimo da to osjetite i uživate u netaknutoj prirodi Međurečkog kanjona.

12:00-13:00h se stiže na mjesto pause gdje uz čokoldice odmaramo i uživamo u čarima Međurečkog kanjona.

Nakon kraće pauze nastavljamo sa još interesantnijim nastavkom kanjona.

14.30h je kraj kanjoning avanture i izlazak iz kanjona. Pješačimo 500m do mjesta gdje nas čeka prevoz.

Za bezbjedan prolazak kroz kanjon zadužena su 3 iskusna vodiča ,koji us ujedno i osnivači sportskog alpinističkog kluba “Slobodni penjači-Cetinje”. Koji su prošl godine imali najviše tura u ovom kanjonu, preko 50.           

kontakt

Social Media