You are currently viewing ŠLJEME KAMP I FREERIDE
SAMSUNG CAMERA PICTURES

ŠLJEME KAMP I FREERIDE

DURMITOR

Dva dana Durmitora, ovog puta u veoma ekstremnim uslovima.
Udari sjevernog vjetra od preko 50km/h nijesu dozvoljavali da se prvog dana domognemo vrha Savine Vode i ukopamo kamp, već smo na 1900mnv postavili kamp na jednom dijelu sniježnog nanosa okrenuti ka jugoistoku. I pored jakog vjetra uspjeli smo da se ukopamo i utegnemo šatore prije zalaska sunca kada je temperatura bila -12 C sa udarima jakog sjevernog vjetra koji je trajao cijelu noć.
U šatorima nije bilo hladnoće tokom noći, dobro smo i snijeg iskoristili kao izolator od hladnoće na samim spojevima šatora sa tlom.
Drugog dana poslije doručka iako je duvao vjetar uz blag porast temperature vazduha, popeli smo se do vrha Savine Vode, odakle je Vuk vozio svoj prvi ridee u ovoj sezoni.

Cilj ove avanture je prilagođavanje u zimskim uslovima, dobra energija koja se može osjetiti u takvoj dilvljoj ljepoti, planinski spokoj, druženje i večeras po povratku sa planine uživati u blagodetima koje imamo svakog dana, a možda nijesmo svjesni što nam znače, mislim na topli krevet, dom, toplu kupku, hranu … Dobar podsjetnik s vremena na vrijeme, da nas održi skromnim.

Učesnici avanture : Marko R., Nikola ,Marko K., Vuk i Rajko

kontakt

Social Media